lauantai 16. helmikuuta 2013

Sitruksia, vuonankaalia ja korianteri-valkosipulikastiketta

Nyt kun tosiaan tekee mieli jo siirtyä kevääseen, niin mikäs siihen paremmin sopisi kuin sitrukset. Tosin nuo veriappelsiinit olivat melkoinen pettymys värinsä puolesta. Kun leikkasin ensimmäisen palan kuorta, paljastui alta ihan tuikitavallisen appelsiinin väri. Hetken jo manasin, että joku oli kaupassa vipannut veriappelsiinien sekaan ihan perusappelsiinin. Tarkemman tutkiskelun jälkeen erotin häivähdyksen punaista, joten kaipa se sitten oli veriappelsiini. Laimean värisiä olivat kaksi seuraavaakin. Onneksi olivat sentään hyvän makuisia ja mehukkaita. Vuonankaali puolestaan sattui olemaan lähes täydellistä.

pari kolme kourallista vuonankaalia
2 veriappelsiinia fileoituna
1 greippi fileoituna


1 dl kookoshiutaleita paahdettuna

2 rkl veriappelsiinien mehua
2 rkl greippimehua
1 rkl sitruunan mehua
2 rkl hunajaa
2 rkl öljyä
2 rkl tuoretta korianteria silputtuna
1 kuivattu chili murskattuna
suolaa


Fileoi veriappelsiinit ja greippi lautasella tai kulhon päällä, jotta saat mehun talteen.



Paahda kookoshiutaleita kuivalla, kuumalla pannulla sen aikaa, että saavat väriä.


Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.



Kokoa salaatti. Ripottele tarjoilulautaselle vuonankaalia, asettele päälle greippi- ja veriappelsiinifileet ja hieman lisää vuonankaalia. Pirskottele päälle salaatinkastike. Ripottele kaiken päälle paahdettuja kookoshiutaleita.


2 kommenttia:

  1. Oliko ne sitten puoliveriappelsiineja? Niitä ainakin meidän lähikaupassamme on tarjolla, "oikeita" veriappelsiineja sen sijaan tosi harvoin. Kivan näköinen salaatti, sopii just tähän mehevien appelsiinien sesonkiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpäs muuten edes tiennyt, että niitä on puoliverisenäkin. Ihan varmasti olivat sitten niitä. Kauppa kylläkin myi niitä veriappelsiineina - lajike oli mainittu, mutta sitä en muista enää. Hyviä onneksi olivat.

      Poista