sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Mummun tomaattimakaroni

Tätä tomaattimakaronia ovat tehneet sekä mummuni että äitini ja taisipa tämä olla ensimmäisiä ruokia, joita itsekin aloin kokkailla. Resepti on peräisin mummulta. Ruoka on helppo ja nopea tehdä ja maistuu erityisesti lapsille. Lapsena totuin siihen, että tämä on nimenomaan kesäruoka, joten nykyisinkin tätä tulee kokkailtua ennemminkin kesäisin. Ainoastaa pari kertaa olen muokkaillut ruokaa, toisella kerralla lisäsin siihen pienen salottisipulin silputtuna ja toisella tuoreita yrttejä. Molemmat olivat hyviä kokeiluja, mutta mieluiten pidän resetin sellaisena kuin se on vuosikymmeniä ollut.


400 g sarvimakaroneja
4 - 5 isoa tomaattia
50 g voita
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
valkopippuria

Poista tomaateista kannat. Tomaatit voi myös kaltata, mutta itse pidän sitä turhana. Pilko tomaatit.

Sulata voi pannulla, älä anna ruskistua. Lisää tomaatit ja laske hiukan lämpöä. Lisää sokeri, suola ja valkopippuri. Keitä miedolla lämmöllä 10 - 15 minuuttia. Seoksesta tulee hieman hillomaista.

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan.

Valuta makaronit ja sekoita mukaan tomaattiseos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti