keskiviikko 15. elokuuta 2012

Herkullinen lämmin viikunakastike avocado-sitrussalaatille

En ole ikinä ollut mikään avocadofani. Tänä kesänä olen ujuttanut sitä useammankin kerran salaatteihin. Silti se on lähinnä vaan näyttänyt hyvälle, ei niinkään maistunut. Tai no eihän se pahallekaan maistu, kun ei se maistu juuri millekään. Mutta tämän lämpimän viikunakastikkeen kassa se maistuikin todella hyvälle. Kastikkeen ansiota tosin, mutta eipä sillä väliä. Kastiketta olisi kyllä kannattanut tehdä kaksinkertainen annos, koska suurin osa jää siivilään. Luulin, että sitä tuolla ohjeella olisi tullut liikaakin. Jos haluaa salaattimaisempaa salaattia, kannattaa laittaa muutakin kuin vesikrassia, jonka maku kyllä sopii avocadon ja sitrusten kanssa todella hyvin yhteen.


Salaattiin:
2 ruukkua vesikrassia
2 avocadoa
2 appelsiinia
1 greippi
hieman sitruunamehua
kovaa ricottajuustoa
macadamia-pähkinöitä

Tee appelsiineista ja greipistä fileitä. Viipaloi avocado. Ripottele avocadon päälle heti sitruunamehua, jotta avocado ei tummu. Murskaa pähkinöitä hieman.



Asettele vesikrassi, sitrusfileet ja avocadoviipaleet tarjoiluastiaan. Murenna päälle ricottajuustoa. Ripottele päälle pähkinämurskaa.

Kastikkeeseen:
1 dl kuivattuja viikunoita pilkottuna
0,5 dl tummaa balsamicoa
1,5 dl vettä
0,5 tl kanelia
Maldon merisuolaa
mustapippuria

Mittaa ainekset kattilaan. Keitä melko kovalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Painele kastike siivilän läpi. Valuta lämpimänä salaatin päälle.



2 kommenttia:

  1. Täällä taas avokadon tosiystävä! Erittäin hyvän kuuloinen salaatti. Ikinä en vain ole sitruksia fileoinut, kuulostaa liian vaativalta laiskiaiselle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla olis sitten varmaan hyviä avocadoreseptejä? Kiva niitä on kokeilla, ajattelin tänäänkin testata yhden reseptin, johon tulee avocadoa.

      Fileointi taas ei vie juurikaan enempää aikaa kuin kuoriminen, jos vaan veitsi on tarpeeksi terävä.

      Poista