lauantai 11. elokuuta 2012

Kuumaa pizzadippiä ja Clive Owen ilmielävänä ja telkkarissakin

Tänään oli leffailta. Leffoina olivat suosikkinäyttelijäni Clive Owenin leffat Intruders ja heti perään Killer Elite. Intrudersin olin jo aiemmin nähnytkin, mutta se kuuluu niihin leffoihin, jotka pitää katsoa kahdesti. Eikä siis välttämättä siitä syystä, että kyseessä on loistava leffa (eikä se sitä olekaan). Killer Elite puolestaan ei ole minun makuuni lainkaan, mutta katselisin Clive Owenia vaikka lukemassa puhelinluetteloa. Clive Owenin näin viime syksynä Toronton filmifestareilla kahteenkin kertaan ihan livenä. Sattumoisin vieläpä näiden kahden kyseisen leffan ensi-illoissa. Ensimmäisellä kerralla kauempaa ja sitten paljon lähempää. Mies näyttää täsmälleen samalta kuin valkokankaalla.


Leffaillan kunniaksi piti keksiä jotain syötävää, koska päivällä tuli naukkailtua vaan salaattia. Pizzaa en viitsinyt alkaa vääntämään, joten pizzadippi oli parempi vaihtoehto. Alun perin ajatus pizzasta dipin muodossa tuntui omituiselle, mutta kaikkeahan on kokeiltava.

Pizzadippi oli aivan järkyttävän hyvää. Mikä loistava illanistujaisruoka kylmiin syys- ja talvi-iltoihin (ja yhtä kylmiin kesäiltoihin). Vuoka vaan suoraan uunista keskelle pöytää ja kaikki dippaamaan. Koska aiemmin heitin hyvästit valmiille kaupan purkkisalsalle, niin voisin tässä samalla heittää hyvästit myös sille kaupan purkkijuustodipille.


Pizzakastike:
 oliiviöljyä
0,5 prk tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi
suolaa
mustapippuria
oreganoa
ripaus sokeria
muutama tuore basilikanlehti suikaleina

Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää mukaan murskattu valkosipulinkynsi, tomaattimurska ja muut mausteet paitsi tuore basilika. Keittele miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää valmiiseen kastikkeeseen tuoreet basilikanlehtisuikaleet.

Dippiin:
100 g tuorejuustoa
1 prk smetanaa
0,5 dl majoneesia
1 dl emmentalraastetta
1 dl mozzarellaraastetta
2 rkl parmesania raasteena

Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa. Kaada seos uunivuokaan. Laakea uunivuoka on parempi, koska pinnalle mahtuu enemmän lisukkeita. Kaada juustoseoksen päälle 2 dl pizzakastiketta.

Päälle:
1 dl emmentalraastetta
1 dl mozzarellaraastetta
2 rkl parmesania raasteena
 pepperoniviipaleita
oliiveja viipaleina
vihreää tai punaista paprikaa paloina
muutama tuore sipulinvarsi (tai kevätsipulia) silputtuna

Sekoita juustoraasteet keskenään. Ripottele pizzakastikkeen päälle juustoraastetta, oliiviviipaleita, paprikapaloja ja sipulisilppua. Laita päällimmäiseksi pepperoniviipaleet.


Laita dippi 200 asteiseen uuniin ja paista 20 - 30 minuuttia kunnes dippi kuplii hieman reunoilta ja pinta saa väriä. Laakeassa vuoassa dippi valmistuu nopsemmin. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua.


Dipattavaksi:
patonkia viipaileina

Paahda patonkiviipaleita hetki uunin jälkilämmössä hetken aikaa kunnes pinnasta tulee hiukan rapeampi.


 Ja sitten vaan nauttimaan.



Valokuva Clive Owenista on Torontosta Elgin-teatterin edustalta Intruders-leffan ensi-illasta viime syksyltä, tosin Torontossa oli silloin lämmintä liki 30 astetta.


 Giffit olen tehnyt molemmista leffoista. 
 



Clivelle ♥ ja pizzadipille ♥ ♥ ♥, koska pizzadippi oli tämän illan todellinen tähti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti