lauantai 18. elokuuta 2012

Salade Nicoise uunilohesta

Viimeisimmässä Delicious. -lehdessä oli taas lohiohje, joka näytti niin hyvälle, että oli pakko kokeilla. Tosin päätös kokeilla ohjetta tuli päähänpistona kaupassa, joten piti yrittää luottaa silmissä olevaan kuvaan ruoasta. Sekin tietty olisi helpottanut, että olisin muistanut ohjeen perustuvan Nizzan salaattiin. Aika nappiin muistin, mutta ikävä kyllä pavut olin unohtanut. Siksi niitä ei ole kuvissakaan. Harmi, koska tykkään kovasti tuoreista pavuista. Kastike on tässä tehty eri tavalla kuin lehden ohjeessa.


1 keskikokoinen (kirjo)lohifile
100 g punaista pestoa valmiina tai tämän ohjeen mukaan
5 munaa  tai 8 viiriäisenmunaa
250 g terttukirsikkatomaatteja
 300 g uusia perunoita
300 g vihreitä papuja
rkl silputtua sileälehtistä persiljaa
3 rkl kalamata-oliiveja

oliiviöljyä

Kastikkeeseen:
0,5 dl valkoista balsamicoa
1 dl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
mustapippuria
suolaa
1 pienehkö punasipuli ohuina suikaleina

Tee ensin kastike. Sekoita balsamico, oliiviöljy ja hunaja keskenään. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Lisää punasipulisuikaleet kastikkeeseen marinoitumaan. Älä lisää persiljasilppua vielä tässä vaiheessa. 

Kuori ja keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Kaada keitinvesi pois ja anna perunoiden jäähtyä.

Keitä munat pehmeiksi tai koviksi makusi mukaan. Jäähdytä kylmässä vedessä.

Siisti pavut ja kiehauta nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Pari kolme minuuttia riittää. Kaada keitinvesi pois ja anna papujen jäähtyä.

 Laita lohifile leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Peitä lohi punaisella pestolla. Leikkaa terttukirsikkatomaati puolikkaiksi ja laita erilliseen uunivuokaan. Pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä. (Paistoin kokonaisena terttuna, en käyttänyt oliiviöljyä.) Paista molempia 150 asteisessa uunissa noin 20 - 25 minuuttia.


Viipaloi perunat kalan paistuessa. Kuori munat ja leikkaa ne lohkoiksi (viiriäisenmunat puolikkaiksi).

Sekoita perunaviipaleet ja pavut varovasti kulhossa. Lisää salaatinkastike sipuleineen sekä prsiljasilppu. Sekoita varovasti, jotta perunaviipaleet eivät hajoa.

Siirrä kypsä uunilohi tarjoiluastiaan. Lusikoi peruna-papu-sipuli-kastike-sekoitus lohen päälle. Lisää munanlohkot ja terttukirsikkatomaatit. Ripottele mukaan myös kalamata-oliivit.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti