torstai 2. elokuuta 2012

Kantarelli-ohrasalaatti

Kantarelleja näyttää tulevan tänä vuonna runsaasti. Kävin viime viikolla poimimassa jo pari litraa. Koska ne ovat parhaimmillaan tuoreina, niin ajattelin käyttää osan heti. Tabbouleh-tyyppisen ohrasalaatin resepti näyttäisi olevan peräisin Annasta, mutta siinä sieninä on käytetty siitakkeita ja herkkusieniä.

2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
1 rasiallinen kirsikkatomaatteja
1 kurkku
3 uuden sadon sipulia varsineen (tai 2 salottisipulia)
1 dl hienonnettua persiljaa
suolaa
rouhittua mustapippuria
1 l tuoreita kantarelleja
öljyä paistamiseen
1 - 2 ruukkua romainesalaattia

Kastike:
4 rkl sitruunamehua
4 rkl rypsiöljyä
2 rkl vettä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Keitä ohrasuurimoita suolalla maustetussa runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele kypsät ohrasuurimot kylmällä vedellä ja valuta kunnolla.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja lisää kastike ohrasuurimoiden joukkoon. Sekoita kunnolla.

Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi, kirsikkatomaatit neljään osaan ja sipuli joko ohuiksi renkaiksi tai pieneksi silpuksi. Hienonna persilja. Lisää ainekset ohrasuurimoiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi seokseksi.

Anna seoksen maistua hetken aikaa ennen sienien paistamista.

Viipaloi sienet ja paista kuumalla pannulla öljyssä niin, että sienet saavat hieman väriä. Mausta sienet suolalla ja mustapippurilla.

Asettele osa romainesalaatista salaattipediksi ja suikaloi loput salaatin joukkoon. Nostele ohrasalaatti salaattipedille ja nosta lämpimät sienet salaatin pinnalle. Sienet voi tietysti sekoitella myös salaatin joukkoon.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti