perjantai 26. huhtikuuta 2013

Madame Maigret'n coq au vin

Kirjasin tämän viinikukon ohjeen sellaisena, kun se aikanaan on Gloriassa julkaistu. Käytin vain broilerin rintafileitä, joten nestettäkin meni vain puolet - 1,5 pullollista viiniä tuntuu muutenkin melko isolle määrälle. Sipulin määränkin puolitin, koska sitä oli enemmän kuin reilusti ja minä sentään tykkään sipulista. Pekonia en alkanut kahteen eri kertaan paistelemaan - laitoin kaikki kerralla vuokaan. Keitetttyjä porkkanoita pidän vähän tylsänä, joten tein niiden sijaan Vichyn porkkanoita.


4 broilerin rintapalaa ja 4 koipea
suolaa
mustapippuria
2 rkl öljyä ja voita
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
100 - 150 g pekonia
0,5 l kanalientä
puoli pullollista kuivaa valkoviiniä
2 rkl tuoretta timjamisilppua
2 rkl vehnäjauhoja
12 - 16 pikkusipulia
pullollinen kuivaa valkoviiniä

Lisäksi:
2 keitettyä porkkanaa viipaleina


 Ruskista broilerinpalat voin ja öljyn seoksessa. Mausta suolalla ja pippurilla molemmilta puolilta ja siirrä palat laakeaan reunalliseen uunivuokaan.


Leikkaa sipulit lohkoiksi ja paloittele valkosipulinkynnet sekä porkkana. Siirrä palat broilerpalojen sekaan uunivuokaan.


Ota kolmannes pekoniviipaleista, leikkaa ne kahtia ja ruskista kevyesti. Nosta lintupalojen päälle. Ripottele sekaan myös silputtu timjami.


Lisää kanaliemi ja valkoviiniä sen verran, että palat nipin napin peittyvät.


Ruskista kuoritut pikkusipulit. Lisää ne kypsentämisen puolivälissä muiden ainesten sekaan.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin tunti. Valele välillä paistoliemellä ja lisää valkoviiniä tarvittaessa, jos liemi haihtuu.


Kun lintupalat ovat kypsiä, ota paistoliemi talteen. Lisää loput valkoviinistä ja keitä kokoon, kunnes jäljellä on maukas liemi. Sekoita vehnäjauhot vesitilkkaan ja suurusta sillä kastike. Keitä vielä viitisen minuuttia. Kaada kastike vuokaan.

Ruskista koristeeksi loput pekonista ja lisää pinnalle keitetyt porkkanat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti