torstai 4. huhtikuuta 2013

Marinoituja uunipunajuuria, anjovista, munia ja vesikrassia

Delicious.-lehden ihanat reseptit olen löytänyt aikaa sitten, mutta vasta vähän aikaa sitten tajusin katsoa heidän nettisivujaan. Siellähän tietysti on toinen toistaan mielenkiintoisempia reseptejä. Tämä vaikutti mielenkiintoiselle salaatille. Käytin anjoviksia, koska minulla ei ollut sardelleja. Vesikrassin voisi korvata vuonankaalilla, jota yleensä on jonkin verran paremmin saatavilla.


600 g pieniä punajuuria
3 salottisipulia hyvin ohuina renkaina
1 rkl kapriksia
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 rkl oliiviöljyä
1 tl dijonsinappia
4 keitettyä munaa puolikkaiksi leikattuina
2 ruukkua vesikrassia
12 anjovisfilettä (mielummin 12 sardellifilettä öljyssä)


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kiedo punajuuret yksittäin folioon. Asettele punajuurikääröt uunivuokaan. Paista punajuuria uunissa puolisen tuntia. Aika riippuu punajuurten koosta.


Kuori kypsät punajuuret ja leikkaa ne lohkoiksi.


Sekoita balsamiviinietikasta, oliiviöljystä ja sinapista marinadi. Lisää marinadiin kaprikset, sipuli ja punajuurilohkot. Anna marinoitua puolisen tuntia.


Asettele vesikrassi, punajuuriseos, munanpuolikkaat ja anjovisfileet tarjoiluvadille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti