lauantai 30. maaliskuuta 2013

Voileipiä osa 2: Paahtopaistivoileipä

Tein paahtopaistia oikeastaan vain sen takia, että sain tehtyä paahtopaistivoileipiä. Nämä olivat reilun kokoisia lounasleipiä, joista halusin tehdä pyöreitä. Leikkasin leivät pienehköstä perunalimpusta. Päälle laitoin aineksia sen mukaan mitä kaapista löytyi.


 Määrät ovat yhteen isoon voileipään:
iso viipale ruislimppua tai perunalimppua
2 dl kevytmajoneesia
sinappia maun mukaan
mustapippuria
(suolaa)
keitetty peruna
1 rkl silputtua sileälehtistä persiljaa
tammenlehtisalaattia
pari ohutta siivua paahtopaistia
pari siivua punaista paprikaa
pieniä maustekurkkuja

Rapsakoihin sipulirenkaisiin:
2 banaanisalottisipulia
reilusti neutraalia öljyä

 Leikkaa salottisipulit ohuiksi renkaiksi. Kuumenna pienellä pannulla öljyä liki puolen sentin verran. Paista sipulit ruskeiksi ja rapeiksi pannulla. Siirrä reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.


Leikkaa leivästä reilu pala. Limpusta se onnistuu parhaiten pohjapuolelta. Poista kuitenkin pohjan kuorikerros ohuelti ennen viipaleiden leikkaamista.


Mausta 2 dl kevytmajoneesia sinapilla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi suolaa. Levitä puolet majoneesista leivälle. Sekoita loppuun majoneesiin kuutioitu keitetty peruna ja ruokalusikallinen persiljasilppua.


Asettele leivälle tammenlehtisalaattia, paahtopaistiviipaleet ja perunasalaatti. Koristele paprikaviipaleilla ja pienillä maustekurkuilla. Ripottele leivän päälle rapeita sipulirenkaita.


Ruokajuomaksi kannattaa hankkia tanskalaista olutta.

2 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköinen paahtopaistileipä! Rupesi tekemään mieli jopa noita pieniä maustekurkkuja :) Tätä ja tsatsikia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä maistuikin tosi hyvälle. Ja nyt muuten alkoi kanssa tekemään mieli tsatsikia.

      Poista