perjantai 11. joulukuuta 2015

Joulukuun 11. Pikaisesti pikkelöidyt inkivääripunajuuret

Nyt jäi tosi myöhäiseksi tämän päivän joulukalenteri, kun nukahdin. Mutta tärkeintä, että on oikean päivän aikana blogissa. Taisin jo kesällä noteerata nämä punajuuret Olive Magazinessa, mutta ajattelin alun perinkin, että nuo sopisivat joulukalenteriin, jos sellaisen teen. Nämä saa nopeasti joulukalan kaveriksi, sillä tekemisessä menee vain puolisen tuntia ja punajuuret ovat syötävissä jo seuraavana päivänä. Inkivääri antaa mukavasti pientä potkua.


3 - 4 pienehköä punajuurta
reilu sentin pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja ohuesti viipaloituna
2,5 dl valkoviinietikkaa
2,5 dl vettä
2 rkl sokeria
1 rkl korianterinsiemeniä
1 tl suolaa
puolen desin verran tuoretta tilliä


Kuori punajuuret ja leikkaa ne mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Parhaan tuloksen saa mandoliinilla.

Mittaa kattilaan valkoviinietikka, vesi, sokeri, korianterinsiemenet ja suola. Lisää myös inkiväärin viipaleet. Kuumenna liemi kiehuvaksi.

Lisää punajuuriviipaleet ja keitä matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

Siirrä punajuuret tillin lehdyköiden kanssa purkkiin ja kaada päälle sen verran lientä, että punajuuret peittyvät. Päälle voi taittaa tillinvarren niin, että punajuuret pysyvät liemen alla. Sulje kansi ja jäähdytä. Pidä yön yli jääkaapissa. Punajuuret voi tarjoilla jo seuraavana päivänä. Säilyvät viikon verran.

Edit: Tarjoiltaessa tuore tilli näyttää kivalle lisukkeelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti