keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Joulukuun 16. Karamellisoituja kastanjoita, sitruunaa ja salviaa

Olen tasan kerran aiemmin kokannut kastanjoita. Silloin perinteisesti suolapedillä paahtamalla. Enkä pitänyt niitä kummoisina. Päätin kuitenkin kokeilla kastanjoita uudelleen, koska Donatella Arpaian resepti vaikutti kiinnostavalle. Paljon parempia näistä tulikin, kastanjoissa oli hieman paahtunut karamellisoitunut pinta, sitruuna raikasti makua ja salviasta tuli kiva aromi. Muista valita kiinteitä, painavia kastanjoita. Jos kastanja jää kattilassa kellumaan, sen voi jo suosiolla heittää roskiin.


400 - 450 g kastanjoita
2 rkl voita
2 tl ruskeaa sokeria
0,5 tl suolaa
0,75 dl vettä
puoli ruukkua salviaa
1 sitruunan kuori ohuina suikaleina
(rypsiöljyä salvian paistamiseen)

Leikkaa kastanjoiden kylkeen X-viilto terävällä veitsellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Keitä kastanjoita 5 - 10 minuuttia.

Kaada vesi kattilasta. Anna kastanjoiden jäähtyä kunnes pystyt käsittelemään niitä. Kuori kastanjat. Myös se kuituinen sisempi kuori, joka saattaa lähteä todella helposti tai sitten vaan veitsen avulla.

Sekoita pannulla kastanjat, pari oksaa salviaa, voi, sokeri, suola ja vesi. Kuumenna vesi kiehuvaksi. Anna kiehua pannua peittämättä keskilämmöllä välillä sekoitellen kunnes vesi on haihtunut, voi alkaa sihahdella ja kastanjat alkavat saada väriä (noin 5 - 8 minuuttia).

Paahda kastanjoita pannulla kunnes ne ovat karamellisoituneet, heiluttele pannua tai sekoittele kastanjoita paahtamisen aikana.

Kuumenna toisella pannulla reilu loraus rypsiöljyä. Paista 10 - 15 salvianlehteä kuumassa öljyssä rapeiksi (n. 1 - 2 minuuttia). Siirrä talouspaperin päälle odottamaan hetkeksi.

Poista kastanjapannu liedeltä. Poista salvian oksat ja sekoita mukaan sitruunankuorisuikaleet. Ripottele päälle rapeat salvianlehdet. Tarjoile lämpiminä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti