maanantai 21. joulukuuta 2015

Joulukuun 21. Marianne-jäädyke

Melkeinpä pääsi kalenteri unohtumaan tänään - aika lensi kuin siivillä seitsemästä kymmeneen. Tänään kalenterissa on tarjolla marianne-jäädykettä, joka menee täysin jäätelöstä. Ohje on todella vanha (ajalta ennen marianne-rouhetta) ja en edes muista milloin tätä ensimmäisen kerran tein. Sattumalta päätin kokeilla jäädykettä juuri jouluaaton jälkiruokana, joten sen vuoksi pidän tätä jollakin tapaa jouluun kuuluvana. Kuva on parin joulun takainen, jolloin tätä viimeksi on tehty.


0,75 - 1 dl marianne-rouhetta
2 munankeltuaista
1 dl sokeria
4 dl kermaa vaahdotettuna
marianne-rouhetta koristeluun

Vaahdota munankeltuaiset ja sokeri. Sekoita mukaan marianne-rouhe. Kääntele kermavaahto mukaan keltuaisseokseen.

Mikäli haluat tarjoilla jäädykkeen kokonaisena, kaada vaahto kevyesti öljyttyyn kakkuvuokaan tai jäädykemuottiin. Toinen vaihtoehto on pakastaa jäädyke noin litran vetoisessa pakastusrasiassa ja tarjoilla jäätelöpalloina tai tarjoiluastioihin lusikoituna.

Koristele jäädyke marianne-rouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti