lauantai 19. joulukuuta 2015

Joulukuun 19. Punajuuri-vuohenjuustopasta

Oletin punajuuripastasta tulevan enemmän violettiin vivahtavaa, mutta tästä tuli ihan joulunpunaista, mikä tietysti sopii joulukalenteriin hyvin. Jäähtyessään väri muuttui siihen suuntaan mitä oletinkin sen olevan. Ohje on ollut Pirkka-lehdessä.


300 g penne-pastaa
1 rkl oliiviöljyä
500 g tuoretta punajuurta
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 dl vettä
suolaa
mustapippuria
1 rkl hunajaa
2 rkl oliiviöljyä
puoli ruukkua basilikaa silputtuna
100 - 150 g  vuohenjuustoa murennettuna

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kun pasta on valmista, lisää siihen 1 rkl oliiviöljyä ja sekoita.

Pese ja kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi. Hienonna sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja kuullota sipulia, punajuuria ja valkosipulia pannulla muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää hunaja ja vesi.

Hauduta punajuuriseosta kannen alla matalalla lämmöllä noin 15 - 20 minuuttia kunnes punajuuret ovat pehmenneet.

Lisää valmis pasta punajuuriseoksen joukkoon ja sekoita. Lisää osa vuohenjuustosta pastan sekaan ja sekoita.

Ripottele basilikasilppua ja murennettua vuohenjuustoa pasta-annosten päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti