lauantai 5. joulukuuta 2015

Joulukuun 5. Pinaattitähdet

Joulukalenterin ekat päivät ovat menneet melko makeissa merkeissä, vaikka itse olen enemmän suolaisen ystävä. Jouluisista voitaikinaleivonnaisista oma suosikkini on viime vuoden joulukalenteriin kirjatut valkosipuliset katkarapupasteijat, joita teen varmasti myös tänä vuonna, mutta ajattelin vaihteeksi kyhätä näitä pinaattisia tähtiä. Pinaattitähdet voi yhtä hyvin tehdä pasteijamuotoon, mutta silloin täytettä saa varata vähän enemmän.


80 - 100 g tuoretta pinaattia
2 kevätsipulin vartta tai puoli sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä paistamiseen
n. 50 g voimakkaanmakuista juustoa (esim. gruyere) raastettuna
n. 50 g fetaa murennettuna
suolaa
mustapippuria

5 voitaikinalevyä
1 kananmuna voiteluun

Silppua pinaatti hieman pienemmäksi. Hienonna kevätsipulinvarret tai sipulinpuolikas pieneksi silpuksi. Murskaa valkosipulinkynsi.

Kuumenna oliiviöljy pannulla. Laita sipulisilppu ja murskattu valkosipulinkynsi pannulle ja sekoita muutaman kerran. Lisää pinaatti ja sekoita. Sekoittele seosta pannulla niin kauan, että pinaatista on haihtunut vesi. Siirrä seos kulhoon ja anna jäähtyä hieman.

Lisää seokseen fetamurut ja juustoraaste. Mausta mustapippuria ja pienellä ripauksella suolaa.

Leikkaa voitaikinalevyt kahteen osaan. Leikkaa voitaikinaneliöihin viilto jokaisesta nurkasta kohti levyn keskustaa.

Laita neliöiden keskelle pinaattiseosta ja taita levyjen kulmat keskelle tähden muotoon. Käytä vettä tai kananmunaa liimana, jotta voit nipistää kulmat keskellä tiiviisti yhteen.

Voitele tähdet kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin vartti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti