perjantai 18. joulukuuta 2015

Joulukuun 18. Sipulipiiraat

Tämä tuli kyhättyä kokoon hätäisesti, koska onnistuin pudottamaan tryffeliseoksen lattialle, josta siivosin sen suosilla roskikseen. Koska makeita juttuja on ollut tämän vuoden joulukalenterissa enemmän kuin tarpeeksi, oli muutenkin kivempi väsätä jotain suolaista. Näistä voi kukin muotoilla mielensä mukaan pienempiä tai pyöreitä suolapaloja, mutta helpointa on tietysti käyttää kokonaisia voitaikinalevyjä. Näin jälkikäteen totesin, että ei noista mitään kaunokaisia tullut, nätimpiä olisi tullut voitelemalla.


5 voitaikinalevyä
4 isoa punasipulia tai keltasipulia ohuina suikaleina
50 g voita
muutama timjaminoksa tai 1 tl kuivattua timjamia
2 munaa
100 g valkosipulituorejuustoa
100 g raastettua gruyerea tai emmentalia
ripaus raastettua muskottipähkinää
suolaa
mustapippuria
koristeluun yrttejä tai ruohosipulia

(maitoa tai kananmunaa voiteluun)

Sulata voi pannulla ja lisää ohuiksi suikaloidut sipulit ja timjami. Anna sipulien karamellisoitua matalalla lämmöllä 45 minuuttia. Sekoita silloin tällöin. 

Ota voitaikinalevyt sulamaan. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kauli voitaikinalevyt hieman ohuemmiksi. Pistele voitaikinalevyt haarukalla (jos haluat voidella levyt, tee se tässä vaiheessa) ja esipaista uunissa 15 minuuttia.

Sekoita munat ja tuorejuusto. Lisää juustoraaste ja mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Lisää myös puolet sipuleista.

Ota voitaikinalevyt uunista ja paina niitä kevyesti keskeltä hieman matalammiksi. Lusikoi täytettä voitaikinalevyjen päälle.

Paista vielä 10 - 15 minuuttia, kunnes täyte saa vähän väriä ja hyytyy.

Jaa loput karamellisoituneet sipulit piiraiden päälle, koristele yrteillä tai ruhosipulisilpulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti