lauantai 12. joulukuuta 2015

Joulukuun 12. Yleispuhdistusaine

Viime vuoden joulukalenterissa oli ympäristöystävällisiä siivousniksejä ja siellä sanoin kokeilevani sitruksista etikkaa yleispuhdistusaineena. Tämä on nyt tuon viime vuonna löytyneen ohjeen mukaan tehty, mutta ei vielä valmista. Nyt oli nimittäin viimeinen hetki laittaa tämä blogiin, jos joku haluaa viimeistellä joulusiivouksen sitrustuoksuisella etikalla, koska valmistuminen kestää kaksi viikkoa. Ehkä tuo ei nyt ihan tarkkaa kuitenkaan ole.


sitrushedelmien kuoria
väkiviinaetikkaa
lasipurkki (tai etikkapullo)

Leikkaa sitruksista (sitruunoita, appelsiineja, limejä...) kuoret. Tuossa alkuperäisessä ohjeessa on kuoret jätetty paksummiksi, joissakin ohjeissa kuoria ei ole ohennettu yhtään, mutta minä leikkasin kuorimaveitsellä vain appelsiinien oranssin osan. Toinen syy oli se, että halusin enemmän aromia, jota kuvittelen irtoavan nopeammin näin. Toinen syy puolestaan se, että noin ohuina ne voi pudottaa suoraan etikkapulloon ja mitään erillistä purkkia ei tarvita.

Kaada sitrusten kuorien päälle etikkaa niin, että kuoret peittyvät ja säilytä suljetussa purkissa (tai pullossa) kaksi viikkoa.

Kahden viikon kuluttua, poista kuoret ja siivilöi etikka, jos se on tarpeen. Laimenna vedellä ennen käyttöä 1:1. Käytä etikkaa yleispuhdistusaineen tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti