keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Joulukuun 23. Uunilohi

Jos joulunpyhinä tekee mieli muutakin kuin kinkkua tai laatikoita, niin uunilohi on mukava vaihtoehto. Sitä on helppo muunnella sen mukaan mitä kaapista löytyy. Teen itse yleensä fiiliksen mukaan. Lempimausteeni on tilli, niin kuin varmaan miljoonan muun. Tässä ohjeessa tilliä ei kuitenkaan ole, koska halusin mukaan peruskasviksia - parsakaalia ja porkkanaa.


1 kirjolohifile
150 g tuoretta parsakaalia
pari porkkanaa
100 - 150 g aurajuustoa
3 dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Laita kirjolohifile uunivuokaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Käytä vain pieni ripaus suolaa, koska aurajuustokin on suolaista.


Kuori ja viipaloi porkkana, leikkaa parsakaali nupuiksi. Ryöppää parsakaalia ja porkkanaviipaleita pari minuuttia kiehuvassa miedosti suolatussa vedessä. Kaada kasvikset lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

Ripottele kasvikset kalan päälle uunivuokaan. Murenna päälle aurajuustoa maun mukaan. Kaada päälle kerma ja paista 175 asteisessa uunissa noin 25 - 35 minuuttia (fileen paksuuden mukaan) uunin alaosassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti