tiistai 15. joulukuuta 2015

Joulukuun 15. Paahdetut ruusukaalit

Pidän ruusukaaleista enemmän paahdettuina kuin keitettyinä ja näihin halusin mukaan raikasta makua sitruunasta ja granaattiomenan siemenistä. Sitruuna yksistään on ehkä vähän turhan voimakasta, lisäsin hunajaa pehmentämään makua. Vähän jäi jälkikäteen harmittamaan, että vasta lisättyäni sitruunaa, katseeni osui pöydällä olevaan lemon curd -purkkiin. Siitä olisi todennäköisesti saanut viritettyä jonkun hyvän kastikkeen. Pitänee mennä ostamaan uusi pussillinen ruusukaaleja.


250 g ruusukaaleja
3 rkl oliiviöljyä
suolaa
sitruunanmehua
hunajaa
kourallinen saksanpähkinöitä
noin puolen granaattiomenan siemenet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Peitä uunipelti foliolla.

Siisti ruusukaalit ja halkaise ne. Sekoita oliiviöljy ruusukaaleihin kulhossa. Ripottele mukaan myös hiukan suolaa.

Siirrä ruusukaalit uunipellille ja paahda uunissa noin 15 minuuttia, kunnes ruusukaalit saavat hiukan väriä.

Paahda saksanpähkinät nopeasti kuivalla pannulla.

Ota ruusukaalit uunista. Pirskottele niille haluamasi määrä sitruunamehua ja hunajaa. Sekoita ja siirrä tarjoiluastiaan. Ripottele päälle pähkinät ja puolen granaattiomenan siemenet.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti