tiistai 8. joulukuuta 2015

Joulukuun 8. Sitruunaiset parmesanherneet

Meillä joulupöytään ovat aina kuuluneet herneet. Ne ovat aina olleet säilykeherneitä, joita ei muuten tule koskaan ostettua. Talviaikaan kuuluvat puolestaan pakasteherneet ja kesäkaudella ostan litratolkulla tuoreita herneitä. Tampereella muuten parhaat kesäherneet löytyvät aina Sokoksesta, jossa laatu pysyy tasaisena koko kesän. Tämä hernekokeilu oli puolestaan nopea ja herneet olivat hyviä. Ohje on Jamie Oliverin. Ainoa haittapuoli tässä on se, että herneet pitää myös syödä nopeasti ennen kuin juusto alkaa kovettua eli suoraan hellalta pöytään. Tosin tänäkin vuonna aion hommata niitä säilykeherneitä jouluksi.


4 dl herneitä
1 dl vastaraastettua parmesania
oliiviöljyä
sitruuna
valkopippuria

Keitä herneitä kunnes ne ovat sopivan kypsiä, pakasteherneissä aikaa ei mene kuin pari minuuttia.

Ota mukillisen verran keitinvettä talteen ja siivilöi herneet. Laita herneet takaisin tyhjään kattilaan takaisin levylle ja sekoita mukaan pieni osa talteenotetusta keitinvedestä. Lisää loraus oliiviöljyä ja sekoita. Lisää parmesan. Lisää keitinvettä sen verran, että saat herneet pysymään irtonaisina ja juusto maustaa kaikki herneet. Lopputuloksen tulisi olla risottomaisen löysä.

Puserra mukaan sitruunamehua maun mukaan ja mausta valkopippurilla.

Juoksuta herneet pöytään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti