maanantai 7. joulukuuta 2015

Joulukuun 7. Hunajaiset Hasselbackan perunat gorgonzolan kanssa

 Liian harvoin tulee tehtyä Hasselbackan perunoita. Yleensä olen ne kuorinut, mutta nyt tein Jamie Oliverin ohjeella näitä kuorineen paistettuja hunajaisia hasselbackoja. jotka maistuvat todella hyville homejuuston kanssa. Näistä tuli ihanan rapeakuorisia. Lapsena muuten ihmettelin miksi ihmeessä näihin perunoihin ei tule pähkinää, kun kerran ovat Hasselbackan perunoita.


1 kg perunoita esim. rosamunda
puoli ruukkua rosmariinia
80 g voita
oliiviöljyä
(jos et aio tarjoilla perunoita homejuuston kanssa, kannattaa lisätä ripaus suolaa)
 Lopuksi:
juoksevaa hunajaa

Tarjoiluun:
gorgonzolaa
rucolaa

Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Pese perunat ja kuivaa ne. Leikkaa perunoiden päällipuolelle noin 2/3 syvyyteen asti ylettyvät viillot 1 - 2 mm välein. Pätki noin rosmariini pieniksi lehdyköiksi  (jätä muutama oksa koristeeksi) ja työnnä ne varovasti perunoiden viiltoihin.

Leikkaa voi pieniksi kuutioiksi ja asettele kuutiot uunivuoan pohjalle. Pirskottele pohjalle myös hieman oliiviöljyä. Laita vuoka hetkeksi kuumaan uuniin, jotta rasva sulaa.

Asettele perunat vuokaan ja ripottele pohjallekin hieman rosmariinia.

Paista 50 - 60 minuuttia. Kääntele perunoita useampaan kertaan paiston aikana ja valele niille voi-öljyseosta vuoan pohjalta.

Kun perunat ovat kypsiä, valuta niille haluamasi määrä hunajaa ja laita vielä viideksi minuutiksi uuniin.

Ota perunat uunista ja valele niiden päälle voi-öljyseosta vuoan pohjalta. Siirrä tarjoiluastiaan rucolapedille. Poista kuivat rosmariinit ja murentele päälle gorgonzolaa. Ripottele koristeeksi vielä rosmariinit. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti