keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukuun 2. Suklaata, mansikoita, vaniljaa...

Itsetehty granola sopii hyvin joululahjaksi. Ja mikä tärkeintä - kun sen tekee itse, voi ainekset valita oman makunsa mukaan (eli ilman rusinoita). Tämä on vähän juhlavampi versio blogissa jo aiemmin julkaistusta ohjeesta.


Uuniin:
1 dl kaurahiutaleita
1 dl spelttihiutaleita
0,5 dl mantelilastuja
0,5 dl cashew-pähkinöitä karkeasti rouhittuina
2 rkl seesaminsiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl ruokosokeria
3 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa

Viimeistelyyn:
0,5 dl valkosuklaata karkeasti rouhittuna
1 dl pakastekuivattuja mansikoita
(0,5 dl kookoslastuja)


Sekoita kaura-ja spelttihiutaleet, mantelilastut, cashew-pähkinärouhe, seesaminsiemenet, ja kurpitsansiemenet kulhossa. Mausta kanelilla ja vaniljasokerilla. Sekoita mukaan vielä ruokosokeri, rypsiöljy ja ripaus suolaa.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia eli kunnes seos on kullanruskeaa. Seosta voi sekoittaa välillä. Loppuvaiheessa kannattaa vahtia hiukan enemmän, että seos ei pääse kärähtämään.

Anna granolan jäähtyä. Sekoita jäähtyneeseen granolaan karkeasti rouhittu valkosuklaa ja pakastekuivatut mansikat. Säilytä ilmatiiviissä rasiassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti