torstai 3. joulukuuta 2015

Joulukuun 3. Minimuffinit

Pienet suolaiset minimuffinit sopivat hyvin vaikka glögin seuraksi. Näihin taikina valmistuu hetkessä ja paistaminenkaan ei vie kauaa. Parhaimmillaan muffinit ovat lämpiminä. Koristelun voi jättää tekemättäkin, mutta tietysti lopputulos on komeampi, jos käyttää koristeluun hieman aikaa. Koristelussa voi antaa mielikuvituksen lentää, tuorejuusto auttaa koristeluja pysymään paikoillaan.

 
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
(0,5 tl suolaa)
1 muna
1 dl maitoa
100 g voita sulatettuna

Tomaattimuffineihin lisäksi:
100 g fetaa murennettuna
2 - 3 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
Koristeluun:
 kirsikkatomaatteja
tuorejuustoa
muutama timjaminlehti tai sileälehtisen persiljan lehti
 
Lohimuffineihin lisäksi:
100 g lämminsavu-, kylmäsavu- tai graavilohta hienonnettuna
1 rkl tillisilppua
Koristeluun:
tuorejuustoa
graavi- tai kylmäsavulohta
tilliä


Oliivimuffineihin lisäksi:
100 g oliiveja
0,5 tl kuivattua timjamia
Koristeluun:
oliiveja

Juustomuffineihin lisäksi:
100 g juustoraastetta
0,5 tl kuivattua basilikaa
Koristeluun:
kirsikkatomaatteja tai oliiveja


Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola kulhossa. Sekoita eri kulhossa muna, maito ja sulatettu voi. Lisää munamaitoseoksen joukkoon haluamasi lisukkeet. Kaada munamaitoseos käännellen jauhoseoksen joukkoon ja sekoita taikina. 

Annostele pieniin (tarvittaessa voideltuihin, riippuu vuoan laadusta) muffinivuokiin. Nämä muffinit eivät kohoa paljoa. Annoksesta tulee noin 30 kpl minimuffineja. Koristele halutessasi kirsikkatomaatin neljänneksillä, oliiveilla tai vaikka pienellä ripauksella juustoraastetta jo ennen uuniin laittamista.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 - 20 minuuttia.

Jos koristelet muffinit paistamisen jälkeen, anna niiden jäähtyä hetki, jotta tuorejuusto pysyy kuosissaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti