maanantai 16. huhtikuuta 2012

Mausteista kanaa ja riisiä sekä kirpakkaa kookoskastiketta

Tein tätä kanaruokaa pari vuotta sitten pääsiäiseksi. Kastike on raikasta ja sopii hyvin keventämään raskaampaa riisiä ja kanaa. Ohjeen mukaan tehty kastike on paljon värikkäämpää kuin kuvassa, mutta en löytänyt maustekaapin perukoilta kuin ripauksen kurkumaa, joten tällä kertaa kastikkeesta on tällainen albiinoversio.



Riisiin ja kanaan:

3 sipulia
2 kanelitankoa
20 kokonaista mustapippuria
1 rkl kardemumman siemeniä
15 kokonaista neilikkaa
3 rkl öljyä
300 g maustamattomia broilerin suikaleita
3 dl basmatiriisiä
6 dl vettä
suolaa
Kuutioi sipulit. Kuullota sipuleita muutama minuutti kattilassa. Lisää mausteet ja paista pari sekuntia. Lisää broilerinsuikaleet ja kypsennä sekoitellen pari minuuttia. Lisää riisi. Anna riisin muuttua lasimaiseksi. Lisää vesi ja suola. Anna hautua peitettynä kunnes vesi on haihtunut ja riisi on lähes kypsää.


Siirrä riisi uuninkestävään vuokaan. Kypsennä 225 asteisessa uunissa 20 - 25 minuuttia.


Kastikeeseen:

2 sipulia
1 rkl öljyä
puolikkaan limetin mehu
suolaa
mustapippuria
4 kaltattua tomaattia
1,5 tl kurkumaa
4 dl kookosmaitoa
Kuutioi sipulit ja kaltatut tomaatit. Kuullota sipulit öljyssä. Lisää kurkuma ja hauduta muuutama sekunti ennen tomaattien lisäämistä.

Lisää limettimehu. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan. Lisää kookosmaito ja hauduta kunnes kastike sakeutuu (noin 10 minuuttia).



2 kommenttia:

  1. Tein tämän tänään. Ja olipahan reseptin laatijalla ollut mielikuvitusta! Itsellä meinasi usko loppua kardemummaa lisätessä, mutta lopputulos on hurmaavan ihanan erilainen kuin mikään muu risotto koskaan on ollut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla. Itselläni oli vähän sama ongelma ensi kertaa kokeillessani ja ajattelin, että lopputulos on joko hyvää tai täysi fiasko. Meinasin silloin jättää tuon kastikkeen pois, mutta onneksi en jättänyt.

      Poista