perjantai 20. huhtikuuta 2012

Sitruksia, fetaa ja minttua

Sitrushedelmät. Nam. Feta. Nam. Minttu. Nam. Näiden täytyy olla yhdessäkin hyviä.


Salaattiin:
4 sitrushedelmää (esim. appelsiini, veriappelsiini, greippi, verigreippi, sweetie...)
3 - 4 rkl punasipulia hienonnettuna
1 dl fetaa murennettuna
n. 15 mintunlehteä ohuina suikaleina

Kastikkeeseen:
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl punaviinietikkaa
1 rkl mehua sitruksista
1 tl sinappia
suolaa
mustapippuria
(hunajaa, jos sitrukset eivät ole tarpeeksi makeita)

Sekoita kastikkeen ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.

Leikkaa sitruksista kuoret terävällä veitsellä siten, että reunoihin ei jää kalvoja. Leikkaa sitrukset ohuiksi viipaleiksi. Ota noin 1 rkl sitrusmehua talteen.


Asettele sitrusviipaleet tarjoiluvadille, ripottele päälle hienonnettu punasipuli ja fetamurut. Kaada näiden päälle kastike. Ripottele päällimmäiseksi minttusuikaleet.



PS. Sitrussalaatti fetan ja mintun kanssa. NAM!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti