maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pekonia ja munia brunssipizzassa

Vuosia sitten Pariisissa söin ensimmäisen kerran pizzaa, jonka päällysteenä oli myös kananmuna. Sen jälkeen en sitten olekaan syönyt sellaista pizzaa - ei siinä mitään vikaa ollut, mutta aina on sittemmin tullut valittua muunlaisia pizzoja.
Tänään pääsiäisen kunniaksi oli aika kokeilla pekonia ja munia pizzan muodossa. Perinteistä tomaattikastiketta tässä pizzassa ei ole lainkaan.



Pohjaan:
2 dl kädenlämpöistä vettä
1 tl tuoretta hiivaa
2 rkl öljyä
4 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja ripaus suolaa. Sekoita jauhot nesteeseen. Jätin taikinan tällä kertaa melko löysäksi (selkeä pallo, mutta takertui edelleen sormiin) enkä vaivannut sitä oikeastaan lainkaan. Jätä taikina puhtaan pyyhkeen alle kohoamaan noin tunniksi.


Päälle:
50 g kovaa vuohenjuustoa tai parmesania raastettuna
150 g mozzarellaraastetta
170 g pekonia
3 - 4 munaa
vastarouhittua mustapippuria
puoli ruukullista ruohosipulia
2 kevätsipulia
1 salottisipuli
pari ruokalusikallista silputtua sileälehtistä persiljaa

Paista pekonit omassa rasvassaan pannulla rapeiksi, anna valua talouspaperin päällä. Leikkaa pekoni  3 - 4 sentin paloiksi. Silppua ruohosipuli, kevätsipuli ja salottisipuli pieneksi silpuksi.


Taputtele kohonnut taikina jauhotetulla alustalla isoksi pyöryläksi. Jätin omassa pizzassani reunat hieman paksummiksi, pizzan keskustan tein hyvin ohueksi.

Ripottele pizzapohjan päälle juustoraasteet. Levitä juustoraasteen päälle pekoni ja riko kaiken päälle 3 - 4 munaa. Rouhi päälle mustapippuria.

Paista 250 asteisessa uunissa kunnes juusto on sulanut, pohja saanut hieman väriä ja munat hyytyneet eli noin 8 - 10 minuuttia.

Ota pizza uunista, levitä päälle silputut sipulit ja persilja. Anna levähtää pari minuuttia, leikkaa paloiksi ja vie tarjolle.


HUOM! Poikkesin ohjeesta jonkin verran ja laitoin noin puolet salottisipulisilpusta juustoraasteen päälle uuniin. Olisi ehkä muuten ollut liiaksi tuota tuoretta sipulia, vaikka sipulista tykkäänkin. Teen tätä varmasti toistekin, mutta aion kyllä silputa päälle vähemmän sipulia ja enemmän tuoreita yrttejä. Kaipasin pizzan päälle myös jotain raikasta - tuoretomaattikastike lisukkeena maistuisi varmasti hyvälle. Voisihan tuohon päälle laittaa myös tomaatti-sipulisalaattia. Sekin olisi varmasti hyvää.

Ja vielä toinen juttu: Munistahan tulee tämän ohjeen mukaan tehtynä todella kypsiä. Ensi kerralla haluan keltuaisista valuvia - tämä tarkoittaa sitä, että munat pitää lisätä pizzan päälle vasta paiston puolivälissä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti