maanantai 30. huhtikuuta 2012

Pellanvansiemeniä pannukakussa

Tämä ohje näyttää kuuluvan Glorian kymmenen parasta ruokaani sarjaan. Lehtileikkeestä ei kylläkään käy ilmi kenen suosikeista on kyse. Kun nyt muutaman sattuman takia kaapissani on maitoa vaikka muille jakaa, niin tämä pääsi kokeilulistani kärkeen. Resepti on pikkuisen erilainen kuin alkuperäinen, koska grahamjauhoa ei kaapissani ollut.


7 dl maitoa
1 dl spelttihiutaleita
0,5 dl kauraleseitä
0,5 dl pellavansiememiä
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 - 1 tl suolaa
4 munaa
150 g voita
ripaus sokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa jauhot ja pellavansiemenet maidon joukkoon. Lisää munat yksi kerrallaan. Lisää jäähtynyt voisula ja mausta suokalla ja sokerilla.

Anna taikinan seistä puolisen tuntia ennen paistamista.

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia kunnes pannukakku ruskistuu.




Tarjoa marjasoseen ja jäätelön kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti