sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Arkiruokaa: spagettivuoka

En edes muista mitä olin googlailemassa, kun törmäsin tähän makkara-spagettivuokareseptiin. Jos kuva ei olisi näyttänyt niin hyvälle kuin näytti, niin olisin jättänyt kokeilematta, kun nuo ainekset luettelona eivät houkutelleet yhtään. Ruoka oli kuitenkin ihan mukavaa arkiruokaa, joka on helppo tehdä. Tein tuon vähän eri tavalla kuin ohjeessa. Vähensin spagetin määrää ja en keittänyt sitä kypsäksi. Lisäsin mukaan myös sipulia. Tomaattimurskan maustoin kuivatulla chilipalolla enkä käyttänyt ihan koko purkillista. Päälle ripottelin kreikkalaisen ja punaisen basilikan lehtiä. Ruokaa on helppo varioida oman maun mukaiseksi. Sekaan voisi lisätä kasviksia, oliiveja, tuoreita yrttejä..



250 g spagettia
250 g nakkeja tai makkaraa
(1 sipuli hienonnettuna)
1 prk chilitomaattimurskaa
(tai tavallista tomaattimurskaa ja kuivattua tai tuoretta chiliä maun mukaan)
2 dl (ruoka)kermaa
0,5 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä

Pinnalle:
2 rkl ruohosipulia tai tuoreita yrttejä silputtuna

Keitä spagettia suolalla maustetussa vedessä sen aikaa, että siitä tulee melko taipuisaa. Valuta. Paloittele makkarat. Jos käytät sipulia, kuori ja hienonna se. Kuumenna rasva pannulla ja paista makkaroita (ja sipulia), kunnes makkarat ovat kauniin ruskeita. 

Sekoita tomaattimurskan joukkoon kerma ja suola. Kaada spagetti voideltuun uunivuokaan. Lisää makkaranpalat ja kaada päälle tomaattiseos. 

Paista spagettivuokaa 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia. Kun ruoka on valmis sen voi sekoitella vähän mukavamman näköiseksi.

Ripottele makkara-spagettivuoan pinnalle ruohosipulia tai tuoreita yrttejä ennen tarjoilua. Tarjoa lisäksi salaattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti