lauantai 17. tammikuuta 2015

Kanaa ja kasviksia uunissa

Tämäntyyppiset tray bake -ruoat ovat todella helppoja valmistaa. Vuokaan on helppo heitellä mukaan mitä kaapissa sattuu olemaan - yleensä kanaa tai kalaa ja kasviksia. Tämä on mukaeltu Food and Wine -lehden kalkkunaohjeesta. Ohjeen anchochilin voi aivan hyvin korvata tavallisella chilijauheella. Tuo maustesekoitus olisi riittänyt 6 - 8 kanafileelle, joten annosta on helppo suurentaa lisäämällä vain perunoita, paprikaa ja sipulia.


2 tl kuivattua anchochiliä jauhettuna
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
0,5 tl ruskeaa sokeria
1 tl sipulijauhetta
mustapippuria
suolaa
oliiviöljyä
2 dl laimeaa kanalientä

4 - 6 kanan rintapalaa
1 - 2 vihreää paprikaa
4 - 6 pientä punasipulia
4 - 6 (Rosamunda) perunaa
ruukku tuoretta oreganoa


Sekoita mausteet huhmareessa. Sekoita mausteiden sekaan pari ruokalusikallista tuoretta oreganoa silputtuna. 

Pirskottele kanapaloille oliiviöljyä. Mausta ne suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Hiero  pintaan mausteseosta. Rintapaloihin voi paistaa nopeasti kauniin pinnan pannulla oliiviöljyn ja voin seoksessa. Sen voi aivan hyvin jättää tekemättäkin.

Lohko paprikat (8 lohkoa/paprika), perunat (6 lohkoa/peruna) ja punasipulit (4 lohkoa/sipuli).


Laita uunivuokaan kananpalat, paprikat, perunat ja sipulit. Pirskottele päälle oliiviöljyä, lisää kasviksille myös hiukan suolaa ja mustapippuria. Kasvisten päälle voi ripotella myös samaa mausteseosta kuin kananpaloille.

Lisää vuokaan vielä muutama oreganon oksa. Kaada mukaan myös mieto kanaliemi.

Paista 225 asteisessa uunissa 15 - 20 minuuttia kananpalojen paksuudesta riippuen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti