torstai 1. tammikuuta 2015

Makoisaa kastiketta hedelmille ja marjoille

Ohje on ikivanha - olen poiminut sen joskus ammoisina aikoina tv-ohjelmasta Teijan keittiössä. Ohjelmassa kastike tarjoiltiin muistaakseni hedelmäsalaatin kastikkeena. Hirveän harvoin enää tulee tehtyä hedelmäsalaattia, vaikka se jääkaappikylmänä onkin hyvää. Onneksi tätä kastiketta voi käyttää myös dippailuun. Ja ilman kastikettahan nämä talviset ulkomaiset mansikat eivät maistu miltään - kuvausrekvisiitaksi nämä sopivat kuitenkin paremmin kuin appelsiiniviipaleet, joita en viitsinyt fileoida.


1,5 dl kuohukermaa
1 prk Bulgarian jogurttia
kinuskikastiketta maun mukaan
ja lisäksi dippailuun tai hedelmäsalaattiin hedelmiä ja marjoja


Vatkaa kerma. Sekoita Bulgarian jogurtti kermavaahtoon. Mausta kinuskikastikkeella.


On makuasia kuinka paljon sitä haluaa käyttää. Alkuperäisessä ohjeessa kinuskikastiketta taisi olla peräti purkillinen eli pari desiä. Minulle riittää alle puolet siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti