lauantai 3. tammikuuta 2015

Hunajainen kanawokki

Teen usein nopsia wokkiruokia, joissa on yleensä kanaa ja vihanneksia ja joskus myös nuudeleita. Syy siihen miksi ne eivät päädy blogiin johtuu siitä, että heittelen mukaan mitä kaapissa sattuu olemaan ja yleensä en muista mittailla aineksia niin, että niistä saisi kirjattua jonkinlaisen ohjeen. Tämäkin lähti siitä, että näin kaupassa nipun kunnollisia kevätsipuleita ja muistin, että kotona oli kyllä perusainekset wokkiin. Kaupasta nappasin lisäksi ruukun korianteria ja pari kananpalaa.
 

100 g munanuudeleita
2 maustamatonta kanan rintapalaa
1 sitruunaruoho
1 - 2 punaista chiliä tai maun mukaan
peukalon kokoinen pala inkivääriä raastettuna
3 valkosipulinkynttä
2 punaista suippopaprikaa tai 1 tavallinen punainen paprika
3 - 5 kevätsipulinvartta
4 rkl hunajaa
suolaa
mustapippuria
reilu desi vettä
puolen sitruunan tai yhden limen mehu
puoli ruukkua korianteria hienonnettuna
kourallinen cashewpähkinöitä karkeasti rouhittuna
paistamiseen rypsiöljyä ja 1 rkl seesamiöljyä

Leikkaa kanapalat suikaleiksi tai kuutioiksi. 

Poista sitruunaruohosta uloimmat lehdet ja kuiva latvaosa sekä pieni pala alaosasta. Hakkaa sitruunaruoho pehmeämmäksi veitsen hamarapuolella. Hienonna sitruunaruoho mahdollisimman pienenksi silpuksi.

Poista chileistä kanta (ja siemenet, jos haluat miedompaa) ja silppua tai viipaloi chilit.

Kuori ja raasta inkivääri ja valkosipulinkynnet.

Suikaloi paprikat ja  kevätsipulinvarret.

Laita tässä vaiheessa munanuudelit kiehumaan, keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Itse teen yleensä niin, että keitän suolalla maustetun veden kiehuvaksi, otan kattilan sivuun liedeltä ja laitan veteen munanuudelit ja peitän kattilan kannella. Ovat valmiina siinä vaiheessa, kun ne lisätään wokkiin.

Kuumenna rypsiöljy ja seesamiöljy wokkipannulla. Lisää pannulle chilit, inkivääri, valkosipuli ja sitruunaruoho. Lisää kana suikaleet ja paista muutama minuutti kunnes kanasuikaleet saavat väriä.

Lisää pannulle paprikasuikaleet ja paista muutama minuutti lisää. Lisää sitten kevätsipulit, mutta jätä kourallisen verran (vihreintä osaa) kevätsipulia koristeeksi. Paista taas muutama minuutti. Lisää pannulle hunaja ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää sitten sitruuna- tai limemehu. Lisää lopuksi reilu desi vettä, sekoita ja anna kiehahtaa. Tarkista maku.

Sekoita mukaan valutetut nuudelit ja loput kevätsipulisilpusta. Ripottele päälle hienonnettu korianteri ja rouhitut cashewpähkinät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti