sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Kanasalaatti ja kevyt klementiinikastike

Tämä salaatti näyttisi huomattavasti paremmalle, jos Tampereen kaupoista olisi löytynyt punasikuria ja kunnon minttua. Punasikuria löytyi kuitenkin vain valmiina sekoituksena vuonankaalin kanssa ja siinäkin se oli silputtu olemattoman pieneksi. Kunnolliset kokonaiset lehdet olisivat olleet paljon paremmat. Ja entäs se minttu sitten - perjantaisin yrtit näyttävät olevan kortilla ja ruukkumintuissa lehdet olivat suurin piirtein samaa kokoa timjamin kanssa. Tähän olisi ollut tietty parasta saada isoja mintunlehtiä, kun tarkoitus ei ollut niitä silputa. Mutta kunnon minttua näyttää löytyvän yleensä vaan pääsiäisen aikaan ja kesäisin sitten omasta ruukkupuutarhasta. Salaatista tuli siis paljon pienempää piperrystä kuin piti, mutta makuhan se tärkeintä oli. Ja jotain positiivistakin - kerrankin osui käteen granaattiomena, jossa oli kunnolliset tummanpunaiset siemenet.


4 broilerin ohutleikettä vaikkapa tämän ohjeen mukaan
romaine-salaattia
vesikrassia tai vuonankaalia
punasikuria
kourallinen mintunlehtiä
puolikkaan granaattiomenan siemenet
1 klementiini ohuina viipaleina


Kastike:
2 klementiinin mehu
suolaa
mustapippuria
(ripaus sokeria)


Leikkaa romaine-salaatin lehden sopiviksi paloiksi. Punasikurin lehdet voi käyttää kokonaisina. Sekoittele salaatit ja mintunlehdet. Leikkaa kanan rintapalat viipaleiksi.

Ripottele päälle puolikkaan granaattiomenan siemenet. Viipaloi klementiini koristeeksi tai laita koristeeksi puolikkaina.


Purista kahden klementiinin mehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää halutessasi hieman sokeria.

Pirskottele kastike salaatin päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti