sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Rahkapullat

Rahkaleivonnaiset ovat hyviä, kunhan niihin ei ole lisätty rusinoita. Näissä pullissa ei ole rusinan rusinaa. Hedelmät raikastavat pullia kivasti. Ohje on muistaakseni napattu vuosia sitten Koti ja Keittiö -lehdestä.


5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
2 rkl kardemummaa
2,5 - 3 dl sokeria
1,5 tl suolaa
n. 1,5 l vehnäjauhoja
150 g voita


Täyte:
2 dl rahkaa
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 sitruunan raastettu kuori

Päälle:
6 säilykepersikan puolikasta
2 kiiviä
1,5 dl hyytelösokeria
2 dl vettä

Voiteluun:
1 muna


Kuumenna maito tai vesi kädenlämpöiseksi. Sulata hiiva nesteeseen. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhot vähitellen. Vaivaa taikinaan loppuvaiheessa pehmeä voi. Taikinan tulisi jäädä pehmeäksi. Kohota taikina liinan alla.



Jaa taikina 15 - 20 osaan. Leivo taikinasta pyöreitä pikkupullia ja anna niiden kohota liinan alla.

Sekoita täytteen aineet keskenään.

Paina kohonneiden pullien keskelle syvennys juomalasilla. 


Voitele pullien reunat kananmunalla. Lusikoi pullan syvennykseen täytettä. 


Paista pullia 225 asteisessa uunissa 10 - 13 minuuttia. Anna pullien jäähtyä.


Viipaloi persikanpuolikkaat ja kiivit ja asettele viipaleet pullien päälle.

Kiehauta vesi ja liuota siihen hyytelösokeri. Anna kiehahtaa uudelleen. Anna nesteen jäähtyä hetken aikaan. Lusikoi seos hedelmien päälle ja anna hyytyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti