tiistai 12. maaliskuuta 2013

Savunmakuinen broileripiirakka

Olen tehnyt tätä broileripiirakkaa useita kertoja. Alkuperäinen ohje on muistaakseni Avotakasta, mutta sitä olen muokannut jonkin verran. Yksi syy muokkaukseen oli se, että aikoinaan en löytänyt mistään savupaprikajauhetta, joten päädyin käyttämään sen sijasta Kippari-juustoa. Sittemmin satuin savupaprikajauhettakin löytämään, mutta Kippari-juusto sai siltikin jäädä piirakkaan. Pohjana en käyttänyt ohjeen pohjaa, mutta kirjaan sen kuitenkin ohjeen mukaan tähän. En nimittäin koskaan malta mitata lempipohjataikinani aineksia niin hyvin, että voisin sitä kirjata ohjeeksi. Teen sen niin näppituntumalla.


Pohja:
125 g oivariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 rkl oliiviöljyä
n. 250 g broilerin rintapaloja suikaleina
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 punainen paprika kuutioina
1 keltainen paprika kuutioina
1 tl savupaprikajauhetta
0,25 tl chiliä
0,25 tl suolaa
3 munaa
2,5 dl ruokakermaa tai kermamaitoa
150 g Kippari-juustoa



Nypi keskenään pehmeä rasva, jauhot ja juustoraaste. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija 26 - 28 cm) pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 220-asteisessa uunissa 10 minuuttia.


Kuumenna öljy pannulla ja ruskista broilerisuikaleet. Lisää pannulle hienonnettu sipuli, hienonnettu valkosipuli ja paprikakuutiot sekä mausteet suolaa lukuunottamatta. Kuullota muutama minuutti.

Lisää lopuksi kuutioitu Kippari-juusto. Vähennä lämpö minimiin ja anna juuston sulaa kokonaan tai osittain. Kaada täyte vuokaan.

Riko munat kulhoon ja lisää ruokakerma tai kermamaito. Sekoita tasaiseksi, mausta ripauksella suolaa. Kaada seos täytteen päälle.


Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.


Tarjoile salaatin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti