keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukuun 10. washiteipatut joulukortit

Vielä ehtii washiteippailla joulukortteja. Noihin kuvissa näkyviin kuusikortteihin menee aikaa noin 3 minuuttia per kortti ja pallokortteihin noin 5 minuuttia per kortti. Parasta noissa on se, että kuka tahansa, joka osaa pätkäistä teippiä ja liimata tarroja, osaa tehdä nuo alla näkyvät kortit. Washiteipeissä on kauniita värejä ja printtejä, joista voi valita mieluisensa. Netissä taas on runsaasti vinkkejä millaisia kortteja washiteipeillä voi tehdä ja mihin kaikkeen muuhun washiteippejä voi käyttää.


Näihin tarvitset:
valmiita korttipohjia (avattavia tai tavallisia)
washiteippejä
 tähtitarroja
helmitarroja
strassitarroja
musta kynä
dymo-kone ja dymo-nauhaa
 
 
 

Kuuset on tehty leikkaamalla teipeistä sopivanmittaisia  pätkiä. Pätkät on liimattu kuusenmuotoon korttipohjalle. Latvaan on liimattu kultatähti ja palloiksi liimattu erikokoisia helmitarroja. Ja kuusethan saavat olla söpösti epäsymmetrisiä ja vinoja vai onko joku muka nähnyt tikkusuorassa seisovan täysin symmetrisen joulukuusen?


Pallot on tehty valitsemalla pohjaksi sopivankokoinen teippirulla, jonka päälle on ensin liimattu keskimmäinen teippi. 


Sen jälkeen on lisätty muut teippiraidat siten, että ne ovat liimaantuneet hiukan reunasta edelliseen raitaan. Lopuksi teippi on leikattu pallon muotoiseksi käyttämällä apuna teippirullaa, johon teipit on liimattu. Pyörylä on irroitettu varovasti teippirullasta ja siirretty korttipohjalle. 


Vieläkin helpommin tämän saa tehtyä liimaamalla teippiraitoja paperille ja leikkaamalla sen jälkeen teipatusta paperista sopivan kokoisia pyörylöitä, jotka voi liimata korttipohjalle.


Pallokortteihin on piirretty yläosa ja naru, josta pallo roikkuu, pallon ja narun kiinnityskohtaan on kiinnitetty neliskanttinen strassitarra.

Pallokortteihin on lisäksi naputeltu jouluntoivotus dymolla.



2 kommenttia:

  1. Kiva simppeli idea. Mistä olet löytänyt teippisi? Jotenkin omiin silmiin ei satu koskaan noin kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita sydänkuvioisia lukuun ottamatta kaikki taitaa olla tilattu Teippitarhasta http://www.teippitarha.fi/ Siellä on omasta mielestäni paras valikoima.

      Poista