maanantai 15. joulukuuta 2014

Joulukuun 15. CURRY-banaanipikkuleivät

Teen joka joulu Hanna-tädin pikkuleipiä. Niiden lisäksi teen yleensä jotain muista pikkuleipiä - sellaisia, joita en ole ennen kokeillut. Aina en kylläkään viitsi, jos mitään hyvää ja simppeliä ohjetta ei osu silmiin, tarkoituksella en ala etsimään. Eilen olin twitterissä ja samaisella sekunnilla Food52-sivusto twiittasi pikkuleipäohjeita. Kuvan pikkuleivät näyttivät kiinnostavilta ja käväisin sivustolla katsomassa tarkemmin. Sieltäpä löytyikin toinen paaaaaljon kiinnostavampi ohje. Banaanipikkuleivät, joissa oli mausteena currya ja suolaa. Pöydälläni makasi kaksikin ylikypsää banaania, joten ainekset olivat valmiina. Ajattelin, että tästä tulee melko eksoottinen kokeilu, jonka lopputulos on joko loistava tai roskakorikamaa. Onneksi ainesten perusteella osaa aika hyvin kuvitella maun. Ja lopputulos - se on LOISTAVA. Ennakkoluulot koppaan ja kokeilemaan - maistelijoilta voi arvuutella tunnistavatko mausteen, joka ei mitenkään puske esiin. Ja ohje - se on ihan iisipiisi - onnistuu aloittelijoiltakin. Muutin ohjetta vähän suomalaisemmaksi mittojen suhteen. Ainesten suhde on hiukan eri kuin alkuperäisessä ohjeessa, koska toivoin saavani litteämpiä pikkuleipiä. Taikinankin tein hiukan yksinkertaisemmin.


100 g pehmeää voita
0,75 dl sokeria
0,75 dl ruskeaa sokeria (käytin ruokosokeria)
1 ylikypsä banaani
1 tl currya
 0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kookoshiutaleita
suolahiutaleita valmiiden keksien pinnalle

Vaahdota voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.

Soseuta banaani haarukalla ja lisää sokeri-voivaahtoon. Sekoita mukaan myös curry, ruokasooda, vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Sekoita lopuksi mukaan myös kookoshiutaleet.

Lusikoi parin teelusikallisen verran taikinaa nokareina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Jätä nokareiden väliin kolmisen senttiä väliä, sillä pikkuleivät leviävät paistettaessa.

Paista 150-asteisessa uunissa 13 - 16 minuuttia kunnes pikkuleivät ovat kauniin vaaleanruskeita.

Ota pikkuleivät uunista, ripottele päälle hieman murskattuja suolahiutaleita. Tavallinen ruokasuola tai pansuola ei saa edes vilahtaa mielessä.

Anna jäähtyä.

Pikkuleivät ovat rapsakkoja päältä ja pehmeähköjä sisältä.

Ohje: food52

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti