lauantai 13. joulukuuta 2014

Joulukuun 13. hierottu lehtikaalisalaatti

 Hierottu on ehkä huono suomennos englannista - puserreltu on ehkä kuvaavampi termi. Suola-sitruunahieronnan jälkeen lehtikaalista saa kauniin tummanvihreän ja se on mukavaa vaihtelua perussalaateille. Suolalla ja sitruunalla käsiteltynä maku muistutti etäisesti ketunleipää ja kirpakkaan makuun sopiikin hyvin makea persimoni ja granaattiomena.


pussillinen tai noin 7 - 8 isoa lehteä lehtikaalia
pieni ripaus suolahiutaleita
1 rkl sitruunamehua
1 - 2 persimonia
puolen granaattiomenan siemenet
oliiviöljyä
valkoista balsamiviinietikkaa


Irrota lehdistä kovat lehtiruodit. Revi lehdet paloiksi ja laita ne kulhoon. Lisää kulhoon pieni ripaus suolahiutaleita ja sitruunanmehu.

Puristele kaalia melko voimakkaasti muutaman minuutin ajan kunnes kaali pehmenee ja mehustuu.


Mausta kaali lorauksella oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

Asettele kaali tarjoiluvadille, lisää persimonit kuutioina tai ohuina viipaleina. Ripottele päälle granaattiomenan siemenet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti