tiistai 16. joulukuuta 2014

Joulukuun 16. valkoinen rocky road

Viime jouluna totesin, että en ole karkintekijä - en ollenkaan. Tarkoitus oli ihan lahjapakettiinkin kääriä omatekoisia karkkeja. No joopa. Kovista sokerikarkeista tuli kauniin värisiä ja makuisia, mutta ohjeessa ihan pokkana kerrottiin, että massa jätetään jäähtymään ja sen jälkeen sitä voi muotoilla ennen kuin se kovettuu kunnolla. Teoriassa se menee noin - todellisuudessa massaan voi koskea vain henkilö, joka on polttanut näppinsä tunnottomiksi - vähintään olisi pitänyt olla hanskat kädessä, mutta niistä ei puhuttu missään mitään. Kun massaan pystyi koskemaan, sitä ei enää voinut muotoilla kuin vasaralla. Toinen kokeilu, fudge, jämähti jo kattilaan ja sen jälkeen vielä takuuvarmat nutellakarkit menivät pilalle tumman siirapin takia. Päätin, että hommaan tulevaisuudessakin karkit kaupasta.
No, tässä sitä taas ollaan, mutta näissä ei kertakaikkiaan voi epäonnistua.



Näitä tarvitset:


 Lisäksi koristeluun voi varata pari desiä kookoslastuja. Koristelu ei kuitenkaan ole välttämätöntä.
Lisäksi tarvitaan hiukan rypsiöljyä ja noin 20 X 20 kokoinen alumiinifoliovuoka.

Mikäli käytät isoja vaahtokarkkeja, leikkaa ne pariin kolmeen osaan. Pienet (kuvissa Haribon minivaahtokarkkeja) voi jättää kokonaisiksi.

Voitele alumiinifoliovuoka ohuelti rypsiöljyllä. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.


Sekoita kulhossa vaahtokarkit, pistaasit, karpalot, cashew-pähkinät ja kookoslastut. Kaada sulanut suklaa vaahtokarkki-pähkinäsekoituksen päälle ja sekoita.

 Kaada seos alumiinifoliovuokaan. Painele puulastalla tasaiseksi. Halutessasi voit ripotella päälle kookoslastuja. Painele niitä hieman, jotta tarttuvat kunnolla pintaan.

Laita vuoka jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Leikkaa annospaloiksi kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Säilytä jääkaapissa tiiviissä rasiassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti