perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulukuun 5. chilipähkinät

Jos jouluna kyllästyy mutustelemaan peruspähkinöitä, loput voi maustaa ja paahtaa uunissa.


400 g erilaisia pähkinöitä
1 munanvalkuainen
0,5 rkl vettä
0,75 dl ruskeaa sokeria
1 rkl sambal oelek -chilitahnaa
1 tl kanelia
0,5 tl mustapippuria

1 - 2 tl Maldon merisuolaa


Sekoita munanvalkuainen, vesi, sokeri, chilitahna, kaneli ja mustapippuri keskenään kulhossa. Sekoita mukaan pähkinät.


Levitä pähkinät leivinpaperilla vuoratulle uunipellille mahdollisimman irralleen toisistaan. Paahda 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Sekoita pähkinöitä ja ripottele sekaan merisuola.
Paahda vielä 5 - 10 minuuttia.

Ota pähkinät uunista ja anna jäähtyä kunnolla - sulanut sokeri on tulikuumaa.

Irrottele jäähtyneet pähkinät toisistaan ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti