maanantai 22. joulukuuta 2014

Joulukuun 22. suklaajuustokakku ja suolapähkinöitä

Tänään iski ensimmäisen kerran joulukalenteripaniikki - mitäs tänne päivittäisi. Koska tänään on meneillään viime hetken siivous, viime hetken lahjaostokset, viime hetken ruokalistan ihmettely ja viime hetken pakettikoristeiden väkerrys, niin enhän mitenkään ehdi enää tekemään kalenteria varten sitä mitä piti - pitää siirtää mokoma huomiselle. Mutta nou hätä - otetaan varastosta sitä mitä siellä on tarjolla - eli tässä sitten suklaakakkua suolapähkinöillä. Sikäli jouluteemainen, että ensimmäisen kerran olen tätä tehnyt jouluna jälkiruoaksi joskus vuonna 1 ja 2. Sittemmin olen tehnyt kakun useita kertoja ja aina se on yhtä hyvää. Aluksi muuten kannattaa laskea kuinka monta kulhoa tämän tekemiseen tarvitaan. Niitä on paljon.


Pohja:
75 g voita
9 murskattua digestivekeksiä

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 keltuaista
3 rkl sokeria
170 g taloussuklaata
2 liivatelehteä
2 dl kermaa
2 valkuaista
3 rkl sokeria

Koristeluun:
1 - 2 dl suolapähkinöitä
muutama sitruunamelissan lehti


Sulata voi ja sekoita se murskattuihin digestive-kekseihin. 

Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele seos vuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua jääkaapissa tai pakastimessa.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä.

Vatkaa keltuaiset ja 3 rkl sokeria vaahdoksi. Lisää tuorejuusto.

Vatkaa kerma eri kulhossa vaahdoksi.

Vatkaa valkuaiset ja 3 rkl sokeria eri kulhossa kovaksi vaahdoksi.

Sekoita jäähtynyt suklaa keltuais-tuorejuustovaahtoon. Kuumenna tilkka vettä kulhossa. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Sulata liivatteet kuumaan veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana keltuais-tuorejuusto-suklaaseokseen koko ajan sekoittaen.

Sekoita seokseen vatkattu kerma ja nostele lopuksi varovasti sekaan myös valkuaisvaahto.

Kaada suklaaseos vuokaan. Peitä kakku ja anna jähmettyä yön yli jääkaapissa.

Koristele kakku karkeasti rouhituilla suolapähkinöillä. 

Lisää päälle vielä muutama sitruunamelissan lehti - käytän niitä aina ja ketutti kun en muistanut viimeksi sitä ostaa  ja siksi kuvissa on lehdetön kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti