keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Joulukuun 17. punajuurigraavattu lohi

En erityisemmin välitä graavista kalasta, mutta itsetehtynä se on yleensä parempaa. Viime jouluna kokeilin punajuurigraavattua lohta, koska se on todella kauniin väristä. Tuo alla oleva ohje on mukaeltu Jamie Oliverin ohjeesta.


2 isoa punajuurta
2 sitruunan kuori raastettuina
6 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl sokeria
nippu tilliä silputtuna
2 tl piparjuurta raastettuna
n. 800 g ruodoton lohifile


Raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Ripottele kalafileen pinnalle sokeri ja suola. Levitä punajuuriraaste sekä sitruunankuori- ja piparjuuriraasteet kalan pinnalle. Ripottele päällimmäiseksi tillisilppu.


Kiedo kalafile tiukasti kelmuun ja folioon. Laita kala lautaselle tai vuokaan ja aseta päälle paino.

Laita kala jääkaappiin 48 tunniksi. Poista folio ja kelmu ja puhdista kalan pinta.

Leikkaa kala ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile tillisilpun, sitruunalohkojen ja tumman leivän kanssa.


3 kommenttia:

  1. Nam. :) Minä olen punajuurigraavannut siikaa, siitä tulee kans nättiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä joskus kokeilla siiallakin. Jossain näin mustikkagraavattua siikaa ja sekin oli kivannäköistä.

      Poista
    2. Hei, sitähän pitää kokeilla kans, tulee varmasti hauskan värinen. :)

      Poista